lørdag 19. april 2014

Inflammasjon er påvist i ME-pasienters hjernevev.

I dag ble jeg sittende å lese noe interessant i nyhetsbrevet fra ME-foreningen. Dvs. fra den internasjonale ME konferansen i San Fransisco, jeg har lagt ut en link til tidligere.

Eva Storkmoen skriver at japanske forskere nå har publisert en studie som viser inflammasjon en rekke steder i hjernen hos ME-pasienter.

Forskerteamet i Japan sin iherdige innsats for å finne ut hva som skjer i hjernen ved utmattelse og ME, har båret frukter.

Selv om det er antatt at inflammasjon i hjernen er involvert i årsaks- og sykdoms utvikling ved ME, fantes det tidligere ikke noe direkte dokumentasjon på nevroinflammasjon hos personer med ME. De brukte et radioaktivt kontrastmiddel, som brukes ved PET-skanning, der man kan se hvilke steder som "lyser opp". Ni ME pasienter og ti friske kontrollpersoner ble injisert med kontrastvæske. Deretter ble det gjort en PET-skanning for å identifisere involverte gliaceller (små celler som er tilstede i stort antall gjennom hele nervesystemet) og astrocytter(spiller en avgjørende rolle for signaloverføring til hjernen). I tillegg måtte pasientene og kontrollgruppen besvare spørreskjemaer om utmattelse, kognitive vansker, smerter og depresjon.

Bindingsverdiene for kontrastmidlet i hjerneområdene som styrer følelser, læring, hukommelse, romfølelse, motivasjon, frykt, aggresjon, bearbeiding av sanseinntrykk, syn, hørsel, midthjernen og hjernebroen, var hele 45-199% høyere hos ME-pasientene enn hos de friske kontrollpersonene.

Funnene i hjernen samsvarte med graden av kognitive problemer, smertegrad og depresjonsgrad.

Ifølge Dr. Watanabe viser disse funnene hos ME-pasienter at det foreligger en kronisk, lavgradig encefalitt (hjernebetennelse).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar