tirsdag 29. september 2015

Hvordan det å gå til badet kan være verre enn å løpe maraton.

Dette omhandler en lege som selv ble rammet av ME, etter at en pasient med lungebetennelse hadde hostet på han. Denne legen var en meget aktiv idrettsutøver med brunt belte i judo, var tidligere kaptein på det nederlandske land hockey landslaget, konkurrerte både i triatlon og maraton.

Han ble veldig syk. Det tok han 12 timer å komme seg etter å ha gått....fra soverommet til badet!!!

Smertene i beina var verre enn etter de verste fysiske anstrengelsene han hadde vært igjennom. Han begynte å ta blodprøver av seg selv både før, under og etter denne anstrengelsen. Resultatet er overraskende og interessant.

Melkesyrenivået før anstrengelsen var normal (1.6), etter 5 min hadde den økt som forventet (til 8.0), mens den 30 min etterpå hadde økt enda mer( 11.8). Den siste økningen var overhodet ikke forventet.

Det vil si at:
a) Vink (som mannen heter) har overanstrengt musklene sine så mye at de fortsatt prøver å kvitte seg med melkesyre 30 min etterpå.
b) Muskelcellene hans var så dårlige på å fjerne melkesyre at de ikke engang 30 min seinere hadde klart å kvitte seg med det.
c) Begge deler.

Han forklarte at de fleste profesjonelle idrettsutøvere gir seg lenge før de når de samme nivåene, selv når de virkelig tar seg helt ut.

DERFOR mener han utifra studien på seg selv, at det kan være verre å gå til badet, enn det er for en frisk person å løpe maraton.

Han målte også nivåene sine når han spiste et måltid før anstrengelsen (ved å gå til badet). Dette gjorde det enda verre. Dvs. muskelsmertene og svakheten varte lenger og det tok i tillegg enda lengre tid å kvitte seg med melkesyra. 55 min. totalt.

Selv om dette kun er et studie gjort på en person, er funnene interessante.

Verdt å lese. Innlegget finner dere HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar