søndag 13. november 2016

Det er så spennende!!

Synes virkelig det ser ut til at det begynner å skje ting i ME verdenen nå og det er så bra. Jeg kom over noe Cort Johnson hadde lagt ut her i forbindelse med konferansen i Florida. På engelsk naturlig nok og sikkert mest for de av dere som er litt ekstra interessert. Personlig suger jeg nok til meg mye av det nyeste som kommer om dagen fordi det er så oppløftende at det ser ut til å gå litt fremover.

Blir også veldig interessert i å finne ut hva det egentlig er som foregår i ens egen kropp sånn biologisk også, i og med man opplever så mange rare symptomer og kan bli så slått ut i perioder.

Linken over beskriver PEM (post exertional malaise) som hovedsymptomet i ME bl.a og at CFS betegnelsen begynner å fase ut fordi fokuset ikke er på fatigue, men på nettopp PEM som hovedsymptom.

PEM = Kan på norsk kalles anstrengelses utløst symptom forverring.

Arbeidet til Fluge og Mella ved Haukeland blir også tatt opp og de blir benevnet som "helter", fordi det faktisk kan være de som ser ut til å løse gåten ved denne komplekse sykdommen, mens resten av verden fortsatt ikke er sikker på om sykdommen eksisterer eller ikke. (fritt oversatt fra Cort Johnson sin side. Sitat fra Leopold Stengyl)

Kjenner at jeg blir engasjert av dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar